Mooi initiatief in vakantie

Wat een geweldig initiatief ontstond er in de vakantie. Het Brabants dagblad viel het zelfs op. Op basisschool Klim Op en op basisschool Sint Lambertus zijn vergaande ontwikkelingen om het schoolplein te vergroenen. Beide schoolpleinen zullen zoals het er nu gaat uitzien een semi-openbaar karakter krijgen. Dat betekent dat er straks ook na schooltijd gespeeld mag worden. Hiervoor is natuurlijk geld nodig voor de aanschaf van nieuwe speelvoorzieningen. Er worden op allerlei manieren fondsen geworven. Dit artikel illustreert een mooi voorbeeld hiervan.

Oliebollenverkoop voor bijdrage speeltoestel St. Lambertus in Haren

HAREN – Aan de keukentafel oppert vader Jan Arts om oliebollen te gaan bakken en deze te verkopen om daarmee een bijdrage te leveren aan het renoveren van het schoolplein van basisschool Sint Lambertus in Haren. 

De vier kinderen zijn direct razend enthousiast. Er worden berichten op facebook gezet en op de school app worden de ouders uitgenodigd om naar het speeltoestel nabij gemeenschsapshuis De Haar te komen. De eerste doos met oliebollen is direct uitverkocht.

Kim (vrouw van Jan) neemt de bestellingen op en spoort haar man aan om nog meer te bakken . Inmiddels staan er al ouders klaaar om de verse oliebollen af te halen. De kinderen vullen de bakjes met oliebollen en doen er poedersuiker op. De bestellingen in de buurt van het speeltoestel worden zelfs thuis bezorgd.

Digitale Brabants Dagblad zondag 24 december 2017